Met deze 8 slimme tips maak jij snel een goed CV | Creatief-CV.nl (2023)

Met deze 8 slimme tips maak jij snel een goed CV | Creatief-CV.nl (1)

Waarom is een goed CV zo belangrijk?

Een goed CV is de basis van een goede sollicitatie. Samen met je motivatiebrief is het de ideale kans om jezelf te laten zien aan een potentiële werkgever. Het is dan ook heel belangrijk dat je in de eerste paar seconden al de aandacht weet te trekken en indruk maakt. Door een goed CV te maken, krijgt je potentiële werkgever in een oogopslag alle informatie te zien die hij nodig heeft.

Een goed CV maken met een CV-sjabloon

Zie je er tegenop om te solliciteren, omdat je bang bent dat je niet opvalt tussen de andere kandidaten? Maak dan een CV met een van onze opvallende CV-sjablonen. Na aankoop ontvang je binnen een paar minuten een downloadlink per e-mail. Je kan dus direct aan de slag met je CV.

TIP

(Video) CV Layout: 5 Slimme tips voor een Perfect CV (CV Opmaak Tips)

CV-template ‘Kira’

CV-template ‘Elisa’

(Video) 3 Tips voor een Goede CV

CV-template ‘Bastiaan’

Bekijk meer CV-templates

Onze CV-templates zijn inclusief:

 • Het CV als .docx-bestand, zodat je zelf je CV in Word kan maken
 • Een bijpassend template voor je sollicitatiebrief als .docx-bestand
 • Eventueel de bijzondere lettertypes, iconen en grafieken die in het CV-template worden gebruikt
 • Een handleiding waarin we uitleggen hoe jij een goed CV kunt maken

Wil je je CV liever kant-en-klaar in je mailbox ontvangen? Kies dan voor de CV-template invulservice. Wij zetten jouw gegevens dan in een van onze CV-templates, zodat jij er geen omkijken naar hebt.

Welke onderdelen staan er in een CV?

Een goed CV is een gestructureerd, relevant overzicht van je carrière. De juiste opbouw is dan ook heel belangrijk. Op die manier ziet de lezer meteen wie je bent en waar je vaardig in bent. Als je de volgende onderdelen op je CV zet, ben je al een heel eind.

(Video) Trucs: koelkast of vriezer (flink) zuiniger maken qua stroomverbruik

1. Foto
Met een foto op je CV maak je er meteen een heel persoonlijk document van, want je potentiële werkgever kan zich zo veel makkelijker een beeld van je vormen.

2. Persoonlijke gegevens
Een van de belangrijkste onderdelen van je CV is een overzicht van je contactgegevens en andere personalia. Daarom noem je op de eerste pagina van je CV in ieder geval altijd je naam, adres (alleen woonplaats kan ook), e-mailadres en telefoonnummer. Op die manier kan een recruiter of HR-medewerker je makkelijk bereiken.

Met deze 8 slimme tips maak jij snel een goed CV | Creatief-CV.nl (6)

3. Profiel
Een CV is een afspiegeling van wie jij bent. Dat gaat verder dan alleen een opsomming van je werkervaring en opleidingen. Een goed CV bevat ook een persoonlijke introductie, waarin je je potentiële werkgever in een paar zinnen duidelijk maakt wat jouw toegevoegde waarde voor de organisatie is, en wat je ambities en vaardigheden zijn. Zie het als een elevator pitch: een mooie kans om direct indruk te maken op je potentiële werkgever!

Je kunt ook je competenties opsommen en er eventueel concrete voorbeelden bij geven. Zeker als de ruimte op je CV beperkt is, is dit een handige manier om je CV net dat beetje meer schwung te geven.

4. Werkervaring
Op je CV benoem je je meest recente werkervaring als eerste. Daarna volgen, in anti-chronologische volgorde, de andere banen die je hebt gehad.

Som je werkzaamheden per functie op. Leg daarbij de nadruk op de belangrijkste werkzaamheden, vaardigheden en resultaten die relevant zijn voor de vacature waarop je solliciteert.

5. Opleidingen
Het laatste min of meer ‘verplichte’ onderdeel van je CV is een overzicht van de opleidingen die je hebt gevolgd.

Heb je al veel werkervaring, dan komen je opleidingen daar onder te staan. Werkervaring is namelijk relevanter voor je potentiële werkgever, omdat dat laat zien wat je in de praktijk allemaal al hebt gedaan. Als student, starter of na een carrièreswitch zijn je opleidingen meestal relevanter dan je werkervaring; in die gevallen zet je je opleidingen dus bovenaan.

6. Overige informatie
Vul je CV vervolgens aan met extra informatie, bijvoorbeeld over vrijwilligerswerk, nevenactiviteiten, hobby’s en interesses, talenkennis en/of computerkennis. Je kunt ook benoemen dat je referenties hebt.

Wat is de ideale lengte van een CV?

Het liefst beperk je je CV tot 2 A4’tjes. Heb je heel veel relevante, recente werkervaring, bijvoorbeeld omdat je interimmer bent, dan zijn 3 A4’tjes ook prima. Heb je weinig werkervaring, dan kun je ook met 1 A4’tje toe. Een goed CV is dus beknopt maar toch volledig. Wat de ideale lengte van een CV is, hangt dus af van hoeveel ruimte je nodig hebt om alle informatie te tonen die de recruiter wil zien.

Vuistregel: focus op wat echt relevant is voor de functie. Zet de belangrijkste informatie op de bovenste helft van de eerste pagina.

Heb je teveel werkervaring om je CV tot 2 A4’tjes te beperken? Zet dan je LinkedIn URL op je CV en beschrijf op je LinkedIn-profiel je volledige werkervaring. Dat scheelt ruimte op je CV, en zo kan de lezer zich toch een volledig beeld van je carrière vormen.

8 tips voor het maken van een goed CV

Een overtuigend CV maken is niet zo lastig als het misschien lijkt. Hieronder lees je 8 tips voor het maken van een goed CV. Zo ben je in no time een superheld in solliciteren.

TIP 1 Gebruik een actieve, foutloze schrijfstijl.
Schrijf to-the-point, dus in een actieve schrijfstijl. Je CV is een persoonlijk document, dus je kunt het beste in de eerste persoon enkelvoud schrijven (“Ik ben…”, “Ik heb…”).

Klaar met je CV? Lees je CV door (het liefst hardop), of laat het iemand anders doorlezen, zodat je alle foutjes eruit kunt halen.

(Video) Tips om energie te besparen: slimme thermostaat, zonnepanelen, ventileren en meer | tink Tips | tink

TIP 2 Wees selectief en relevant.
Vaak ben je geneigd om oneindig door te gaan met het delen van informatie op je CV. De kunst is om te weten wanneer je moet stoppen ;-) Spits je CV het liefst ook toe op de vacature. Zo weet je zeker dat je echt relevant bent.

Neem zoiets als ‘nevenactiviteiten’. Die zijn belangrijk om te noemen op je CV, omdat ze aangeven wat je nog meer kan naast je (betaalde) werk. Maar maak er geen ellenlange lijst van. Noem dus alleen de nevenactiviteiten die bijdragen aan het beeld dat jij een uitstekende kandidaat voor de baan bent.

TIP 3 Houd je CV kort maar krachtig.
Recruiters en HR-medewerkers hebben vaak geen tijd om CV’s met lange lappen tekst te lezen. Maar daarom snel ‘scanbare’ opsommingen met de werkzaamheden die je hebt uitgevoerd.

Beschrijf je functies van de afgelopen 10 jaar wat uitgebreider; die laten het beste zien wie je nu bent. Werkervaring van langer geleden kan beknopt genoemd worden of je kan hiervoor verwijzen naar je LinkedIn-profiel.

TIP 4 Geef voorbeelden bij je vaardigheden.
Zeggen dat je over een bepaalde eigenschap beschikt, is tegenwoordig niet meer genoeg. Onderbouw je vaardigheden met concrete voorbeelden. Door voorbeelden te gebruiken, kan je potentiële werkgever zich een goed beeld van je prestaties vormen.

Noem ook de mijlpalen die je binnen een functie hebt bereikt en de successen waar je trots op bent. Maak je prestaties concreet, met percentages en steekwoorden. Concrete voorbeelden spreken veel meer tot de verbeelding van de lezer en zorgen ervoor dat je CV overtuigender is.

Met deze 8 slimme tips maak jij snel een goed CV | Creatief-CV.nl (7)

TIP 5 Zorg voor een nette layout van je CV.
Een goed CV begint met een nette layout. Je ervaring kan nog zo interessant zijn, maar als je een saai of chaotisch CV hebt, dan wordt een recruiter daar niet enthousiast van. Gebruik dus tussenkopjes om de structuur aan te geven. Door het juiste gebruik van kleur en lettertype krijgt je CV valt je CV op tussen je concurrenten.

Ben je geen grafisch vormgever, maar wil je toch een mooi CV? Kies er dan voor om een CV te downloaden.

TIP 6 Gebruik een gangbare functietitel.
Bedrijven verzinnen tegenwoordig de meest creatieve functietitels. ‘Director of First Impressions’ voor een receptioniste, bijvoorbeeld. Klinkt flitsend, maar het kan ook verwarring zaaien. Gebruik daarom niet per se de functietitel die in je arbeidsovereenkomst staat, maar kies een gangbare functietitel die de lading van je werkzaamheden dekt.

Bijkomend voordeel hiervan is dat een gangbare functietitel beter wordt gevonden via zoekmachines en databases. Zo ben je in je vakgebied dus beter vindbaar door recruiters en HR-medewerkers.

TIP 7 Gat in je CV? Geen zorgen.
Het kan best gebeuren dat je een tijdje in between jobs zit. Soms noodgedwongen, bijvoorbeeld omdat je ontslagen bent. Of het is een bewuste keuze om ontslag te nemen, omdat je je bijvoorbeeld volledig aan de opvoeding van je kinderen wil wijden.

Door eerlijk te benoemen wat je tijdens je werkloze periode hebt gedaan, geef je de recruiter geen kans om zelf een (onjuiste) invulling te geven aan het gat in je CV. Maak duidelijk dat je persoonlijke en/of professionele ontwikkeling niet heeft stilgestaan.

Het managen van een huishouden met jonge kinderen kan bijvoorbeeld bijdragen aan je stressbestendigheid. Zolang je eerlijk bent en deze periode op een positieve manier benadert, hoeft een gat in je CV geen belemmering te zijn voor je sollicitatie.

TIP 8 Gebruik een professionele profielfoto.
Recruiters kijken gemiddeld slechts 9 seconden naar een CV. Het is dus belangrijk om meteen goed voor de dag te komen! Een ‘foute’ foto op je CV kan ervoor zorgen dat je direct op de nee-stapel belandt. Kroeg- of vakantiefoto’s zijn een no go!

Een goed CV bevat een professionele, neutrale profielfoto die laat zien wie je bent en die energie en enthousiasme uitstraalt. Besteed hier dus voldoende aandacht aan.

(Video) Welke persoonsgegevens zet je op je cv? - [CV TIP #2]

Aan de slag!

Met bovenstaande tips heb je handvatten gekregen om een krachtig CV te maken. Ga je aan de slag met je CV, dan is ook de look & feel van je CV is heel belangrijk! Met een creatief CV weet je zeker dat je opvalt tussen de andere sollicitanten. Kies er daarom voor om een opvallend CV te downloaden. Zo heb je in een handomdraai een opvallend, professioneel CV waarmee je jezelf in de kijker kan spelen. Succes!

FAQs

Hoe maak je snel een cv? ›

Puntjes op de cv
 1. Maak je cv niet langer dan twee A4'tjes.
 2. Maak een basis-cv en pas deze iedere keer aan op de baan waarop jij solliciteert. ...
 3. Maak je cv overzichtelijk en scanbaar. ...
 4. Zet je naam in de header van je cv. ...
 5. Gebruik een representatief e-mailadres.
 6. Gebruik hyperlinks in je cv. ...
 7. Print je cv voor de final check.

Hoe maak je je cv aantrekkelijk? ›

5 tips om een goed leesbaar cv te maken
 1. Creëer overzicht. Maak gebruik van herkenbare tussenkopjes, zoals ervaring, studie en competenties. ...
 2. Maak je cv opvallend, maar houd het zakelijk. ...
 3. Houd het kort. ...
 4. Zet het belangrijkste op pagina 1. ...
 5. Maak een profielschets. ...
 6. Relevante ervaring noemen. ...
 7. Inhoud per onderwerp. ...
 8. Profielschets.

Wat is goed voor je cv? ›

Wat moet er in een cv?
 • Persoonlijke gegevens. Vermeld in ieder geval altijd: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum. ...
 • Werkervaring. Werkgevers en recruiters letten vooral op relevante werkervaring. ...
 • Competenties. ...
 • Opleidingen en diploma's. ...
 • Certificaten. ...
 • Talenkennis.

Hoe maak je een creatieve cv? ›

Je cv creatief en opvallend maken

Een kok kan bijvoorbeeld een cv in de vorm van een menukaart maken. Iemand die in de media werk zoekt zou een video cv, een poster of infographic van zijn cv kunnen maken. Een journalist kan bijvoorbeeld zijn cv in de vorm van een krant presenteren.

Hoe ziet de perfecte cv eruit? ›

Het vertelt eerlijk en in duidelijke taal wie je bent en wat je brengt. Een goed cv ziet er professioneel uit en bevat de volgende onderdelen. Persoonlijke informatie, je profiel, werkervaring, opleiding en aanvullende informatie, zoals competenties en interesses. (Naast een huisje staat: Persoonlijke gegevens.)

Hoe ziet een cv eruit in 2023? ›

Een curriculum vitae anno 2023

De inhoud van een cv is weinig veranderd door de jaren heen. Dat is ook logisch, want in 2023 draait het om dezelfde gegevens als decennia geleden: om jou en om je werkervaring en opleidingen.

Wat mag er niet ontbreken op je cv? ›

opbouw cv
 1. je persoonlijke informatie. Je begint natuurlijk met wat gegevens over jezelf. ...
 2. een foto. Een foto zegt meer dan duizend woorden, daarom mag deze niet ontbreken op jouw cv. ...
 3. opleidingen en stages. ...
 4. je werkervaring. ...
 5. je vaardigheden. ...
 6. diploma's en certificaten. ...
 7. overige: vrijwilligerswerk, talen, hobby's. ...
 8. referenties.

Wat moet je niet op je cv zetten? ›

5 dingen die je niet op je cv moet zetten
 1. Oude en irrelevante baantjes. ...
 2. De meeste stageplekken. ...
 3. Prestaties tijdens je middelbare school en vervolgopleiding. ...
 4. Oude vaardigheden en certificaten. ...
 5. Hobby's.
Jun 11, 2021

Wat zijn sterke vaardigheden? ›

Voorbeelden zijn delegeren, onderhandelen, luisteren, samenwerken , netwerken, plannen en coachen. Overdraagbare vaardigheden hebben vaak een grote overlap met competenties.

Wat zijn de 9 competenties? ›

Voorbeelden van competenties
 • Ik ben een ondernemend type. Zo'n type dat de lat altijd hoger legt. ...
 • Ik ben een organisatietalent. Jij slaapt met je agenda onder je kussen. ...
 • Ik ben een doorzetter. ...
 • Ik ben een creatieve geest. ...
 • Ik ben een ster in communiceren. ...
 • Ik ben een leider. ...
 • Ik ben zorgzaam. ...
 • Ik ben veerkrachtig.

Wat zijn goede vaardigheden? ›

Meest gevraagde en gewaardeerde vaardigheden
 • Besluitvaardigheid.
 • Betrouwbaarheid.
 • Communicatieve vaardigheden.
 • Doorzettingskracht.
 • Flexibiliteit.
 • Klantgerichtheid.
 • Leidinggeven.
 • Loyaliteit.

Wat zijn vaardigheden cv voorbeeld? ›

Verschil tussen hard en soft skills

Denk aan: conceptueel denken, effectief communiceren, time management, leiderschap , onderhandelen etc. Harde vaardigheden (hard skills) zijn praktische of technische kennis en kunde die je nodig hebt om een functie succesvol uit te voeren.

Waar begin je je cv mee? ›

Je gebruikt deze volgorde voor je cv: Personalia, Persoonlijk profiel, Competenties en vaardigheden, Prestaties, Werkervaring aan de hand van rollen die hebt gehad, Opleidingen, Gewenste werkzaamheden. In het onderdeel competenties en vaardigheden benoem je de belangrijkste vaardigheden het eerst.

Hoe een cv beginnen? ›

Het persoonlijk profiel is een kort stukje tekst aan het begin van je cv. Het is een profielschets en een inleiding tot je cv waarin jij jezelf presenteert: het zegt iets over wie jij bent en wat voor werk je zoekt. Je plaatst deze korte samenvatting op je cv nà de persoonlijke gegevens en vóór je werkervaring.

Welke fouten worden het vaakst gemaakt op een cv? ›

De 10 meest gemaakte fouten op het CV
 • Een rommelig of onoverzichtelijk cv.
 • Een te lang cv met te veel informatie.
 • Een cv dat niet past bij de functie.
 • Een onverzorgde lay-out.
 • Vaardigheden en competenties weglaten.
 • Liegen op je cv.
 • Een ongepaste of onverzorgde foto.
 • Een niet-representatief online profiel.

Wat moet zeker op een cv staan? ›

Je cv bestaat minimaal uit de volgende elementen: persoonlijke gegevens, ervaring (werk, stages, nevenactiviteiten, vrijwilligerswerk), opleidingen/cursussen, kerncompetenties en je talenkennis. Aanvullende elementen kunnen je passies/hobby's zijn of bijvoorbeeld referenties.

Wat staat niet in je cv maar moeten we echt van je weten? ›

'Vertel me je levensverhaal, de beslissingen die je hebt genomen en waarom je ze hebt genomen. Vertel daarnaast wat de moeilijkste problemen zijn waar je aan hebt gewerkt en hoe je ze hebt aangepakt.

Hoe lang duurt het om een cv te maken? ›

Hoe lang duurt het installeren? De installatie van de nieuwe cv-ketel neemt gemiddeld 4 uur in beslag. Als het nodig is om extra voorzieningen aan te brengen, zoals een nieuwe afvoer voor de rookgassen, kan de installatie van de CV-ketel iets langer in beslag nemen.

Wat zet je op je cv 2023? ›

Er zijn geen strikte regels voor de inhoud van je cv, maar recruiters en werkgevers verwachten doorgaans deze elementen in je cv aan te treffen:
 • Persoonlijke gegevens.
 • Persoonlijk profiel.
 • Werkervaring (en evt. nevenactiviteiten)
 • Opleidingen.
 • Vaardigheden / competenties.
 • Talen.
 • Hobby's & interesses.
 • Referenties.

Hoe maak je een modern cv? ›

Maak je moderne cv overzichtelijk met het gebruik van diagrammen of icoontjes. Hierdoor kan je jouw kennis en vaardigheden duidelijk weergeven. Daarnaast is het gebruik van logo's bij jouw werkervaring een toevoeging om de recruiter te laten zien waar je gewerkt hebt.

Kan een werkgever zien waar ik gewerkt heb? ›

Werkgevers mogen niet zomaar bijhouden wat werknemers doen, ook niet bij privé-gebruik van internet, e-mail of telefoon. De regels over wat wel en niet mag, en wat de werkgever kan controleren, moeten in een ICT- en internetreglement worden vastgelegd.

Wat zijn de 8 competenties? ›

In dit artikel gaan we dieper in op welke die 8 competenties zijn, en wat ze precies inhouden.
 • Ethisch & professioneel handelen.
 • Coachende mindset hebben.
 • De coaching overeenkomst vormgeven.
 • Een veilige omgeving creëren die vertrouwen & veiligheid cultiveert.
 • Voluit aanwezig zijn.
 • Actief luisteren.

Wat zijn de 7 competenties? ›

Wat zijn de zeven competenties?
 1. Interpersoonlijke competenties. ...
 2. Pedagogische competenties. ...
 3. Vakinhoudelijke en didactische competenties. ...
 4. Organisatorische competenties. ...
 5. Competenties in het samenwerken met collega's. ...
 6. Competenties in het samenwerken met de omgeving. ...
 7. Competenties in reflecteren en ontwikkelen.

Wat zijn de 5 competenties? ›

De huidige top 5 van meest gevraagde competenties ziet er als volgt uit:
 • Samenwerken.
 • Klantgerichtheid.
 • Aanpassingsvermogen.
 • Mondelinge communicatie.
 • Coachen (groep)
Jan 23, 2023

Wat zijn de 4 competenties? ›

Professionele competentielijst
CompetentieVoorbeeld
1OpmerkenMerkt het snel als er iets aan de hand is met een ander
2Initiatief nemenNeemt vaak het initiatief
3AnalyserenBegrijpt bij een moeilijk probleem snel wat de kern is
4BeslissenWeet in complexe situaties de juiste beslissing te nemen
12 more rows

Wat zijn je skills? ›

Wat is een skill? Er zijn vele beschrijvingen van skills: Vaardigheden die je nodig hebt om een prestatie te leveren. Een vaardigheid die geleerd wordt door training.

Wat zijn voorbeelden van skills? ›

Voorbeelden van soft skills
 • Strategisch denken.
 • Flexibiliteit.
 • Doorzettingsvermogen.
 • Communicatie vaardigheden.
 • Oplossingsgerichtheid.
 • Doelgerichtheid.
 • Autonomie.
Nov 1, 2022

Wat zijn mijn soft skills? ›

Soft skills lijst 5 vaardigheden die je vandaag de dag nodig hebt
 • Bereidheid om te leren.
 • Klantgerichtheid.
 • Aanpassingsvermogen.
 • Interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden.
 • Organisatorische vaardigheden.

Waar je goed in bent voorbeelden? ›

Goede eigenschappen
 • Ik ben stressbestendig.
 • Ik ben altijd vrolijk Ik ben erg direct.
 • Ik kan goed samenwerken.
 • Ik ben innovatief.
 • Ik ben erg organisatorisch.
 • Ik ben een goede leider.
 • Ik ben empathisch.
 • Ik ben flexibel.

Wat zijn mijn hard skills? ›

Hard skills zijn functioneel en/of technisch en het eindresultaat is tastbaar en/of meetbaar. Bij een hard skill draait het om vakinhoudelijke kennis of iets wat je hebt kunnen leren.

Wat kan ik goed voorbeelden? ›

30 competenties voorbeelden
 • Analyserend vermogen. Je kunt ingewikkelde vraagstukken goed doorgronden en legt connecties. ...
 • Aansturend vermogen. Je weet hoe je taken moet delegeren en welke persoon geschikt is voor welke taak. ...
 • Assertief communiceren. ...
 • Autonoom. ...
 • Collegiaal. ...
 • Communicatief vaardig. ...
 • Creatief vaardig. ...
 • Doorzetter.

Wat zijn vaardigheden van jezelf? ›

Persoonlijke vaardigheden zeggen iets over jouw persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten. Deze bezit je al of kun je ontwikkelen, mits je over het juiste karakter en de juiste motivatie en intelligentie beschikt. Denk aan leidinggevende kwaliteiten, stressbestendigheid en goed kunnen samenwerken.

Wat zijn jouw eigenschappen? ›

Wat zijn persoonlijke eigenschappen? (+ betekenis)

Persoonlijke eigenschappen zijn kwaliteiten, valkuilen, sterktes en zwaktes waar jij over beschikt als mens. Voorbeelden van persoonlijke eigenschappen kunnen zijn: gedisciplineerd, gedreven, enthousiast, gestructureerd, flexibel, empathisch enzovoort.

Hoe omschrijf je je functie? ›

Praktische tips om je werkervaring in een cv te vermelden
 • Begin met een sterk, actiegericht werkwoord of met een zelfstandig naamwoord.
 • Schrijf in zinsdelen, niet in volzinnen.
 • Voorkom dat je zin begint met 'ik'.
 • Gebruik de tegenwoordige tijd als je nog werkzaam bent in de functie die je beschrijft.

Hoe omschrijf je je werk? ›

Drie tips om op een goede manier over je werk te spreken.
 1. Wees realistisch over je huidige werk. Maak je huidige werk niet groter dan het is. ...
 2. Houd de toon neutraal en zakelijk. Het is ook belangrijk om te letten op hoe je over je werk praat. ...
 3. Vertel iets over de context en het doel van je functie.
Mar 9, 2016

Hoe kun je jezelf het beste omschrijven? ›

Vertel eens iets over jezelf
 1. Waar je energie van krijgt.
 2. Wat je bijzonder de moeite waard vond tijdens je studie en eerder werk.
 3. Wat je ambities zijn. Je toekomst.
 4. Waarom je deze weg/sollicitatie kiest. Je motief.
 5. Recente relevante activiteiten.

Hoe omschrijf je jezelf in een cv? ›

waar moet een profiel op je cv aan voldoen?
 1. is persoonlijk en in de ik-vorm geschreven.
 2. is kort (maximaal vijf regels)
 3. zegt wie je bent, waar je goed in bent, benadrukt je sterke eigenschappen, wat je zoekt en wat je wensen zijn.
 4. sluit aan op de functie waarop je solliciteert.
 5. is origineel en creatief.

Wat is mijn profiel? ›

Een persoonlijk profiel (ofwel profielschets) is een korte beschrijving van jezelf die bovenaan je CV staat. Hierin vertel je in een aantal krachtige zinnen wie jij bent en wat je kunt. Deze samenvatting op je CV wordt gebruikt om een eerste indruk te krijgen van een sollicitant.

Hoe middelbare school op cv zetten? ›

Heb je je middelbare school niet afgemaakt? Wees hier eerlijk over op je cv. Vermeld je middelbare school en vermeld daarbij dat je je diploma niet hebt behaald. In dit geval kun je vaak toch aan de slag, bijvoorbeeld bij een werkgever die jou zelf wil opleiden.

Kan je een minor op je cv zetten? ›

Minor opnemen bij de opleidingen op je cv

Een major vormt natuurlijk de hoofdmoot van je opleiding, maar ook een minor kan het vermelden waard zijn op je cv. Zoals altijd geldt: noem de minor alleen als het belangrijk kan zijn voor je toekomstige functie.

Welk programma om cv te maken? ›

Een van de manieren om een cv te maken, is door gebruik te maken van het programma Word van Microsoft. Als je jouw cv in Word opmaakt, kàn dat voordelig zijn. Microsoft Word heeft diverse sjablonen (templates) beschikbaar om een cv op te stellen.

Waar kan ik echt een gratis cv maken? ›

CV Maker is een gratis online dienst om snel een standaard Curriculum Vitae te maken, bijvoorbeeld voor een student. Er wordt gebruik gemaakt van een lijst met invulvelden, en er is keuze uit enkele layouts. Alles werkt goed, en na het invullen kan het CV zonder kosten worden gedownload.

Hoe lang kijkt een werkgever naar een cv? ›

In de zoektocht naar nieuwe collega's lezen recruiters doorgaans tientallen cv's. Het is dan ook vanzelfsprekend dat zij simpelweg de tijd niet hebben om elk curriculum vitae uitgebreid door te nemen. Uit een recent onderzoek is gebleken dat recruiters gemiddeld 6 seconden de tijd nemen om een cv te lezen.

Wat niet vergeten op cv? ›

De volgende informatie mag zeker niet ontbreken op je cv:
 • Naam.
 • Adres.
 • Woonplaats.
 • Telefoonnummer.
 • E-mailadres.

Wat is de beste cv maker? ›

Conclusie CVwizard als cv-maker

CVwizard krijgt op Trustpilot 4,5 van de 5 sterren.

Is CVster echt gratis? ›

CVster.nl heeft een aantal verschillende tools die je 100% gratis kunt gebruiken. Je hoeft hiervoor dus geen creditcardgegevens in te voeren. Met een gratis account kan je: Onze cv-tool gebruiken om helemaal vanaf het begin een geweldig cv op te stellen.

Kan een werkgever zien waar je nog meer werkt? ›

Werkgevers mogen niet zomaar bijhouden wat werknemers doen, ook niet bij privé-gebruik van internet, e-mail of telefoon. De regels over wat wel en niet mag, en wat de werkgever kan controleren, moeten in een ICT- en internetreglement worden vastgelegd.

Hoe val je op bij recruiters? ›

Zo val jij op bij recruiters op LinkedIn
 1. Zorg voor een sterk LinkedInprofiel. ...
 2. Kies een herkenbare profielfoto. ...
 3. Bedenk een pakkende kopregel. ...
 4. Maak je contactgegevens zichtbaar. ...
 5. Vertel wat over jezelf. ...
 6. Vul je werkervaring en vaardigheden aan. ...
 7. Zorg voor onderschrijvingen. ...
 8. Vergroot je netwerk.
Apr 12, 2022

Welke volgorde werkervaring op cv? ›

Je werkervaring noteer je in omgekeerd chronologische volgorde. Je meest recente baan zet je dus bovenaan. Op die manier laat je zien hoe jij je kennis en vaardigheden het laatst hebt ingezet.

Videos

1. Vergroot je kansen op je eerste job - CV opmaak
(CeforaCevora)
2. Tips & Trucs #28 Hoe stel je een Intergas Kombi Kompakt Hre 36/30 cw5 cv-ketel in....
(John Visser cv-optimalisatie)
3. Cv-ketel bijvullen
(Acantus)
4. Alle TIPS over snel energie besparen in huis! | Energie & Besparen | ID.nl
(IDnl)
5. Elektrisch sluipverbruik oplossen
(Harold Halewijn)
6. Energie -elektriciteit en gas- besparen vanaf 2022. Hoe beperk je je termijnfactuur. Slimme tips.
(Gerard's Tips and Tricks)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated: 25/10/2023

Views: 5895

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.